آلوکaluk در زبان سیوندی به بادام کوهی گفته می شود درخت الوک شئرَک shaarak نامیده می شود  که در کوههای سیوند به وفور یافت می شود شَئرَک در فروردین ماه شکوفه می دهد و شهریور ماه میوه آن یعنی الوک قابل چیدن می گردد. برای تهیه آش الوکی که مختص سیوند می باشد  ابتدا الوک که به مغز آن مجک majak می گویند را مغز کرده سپس مجک را کوبیده و الک کرده از آنجا که مجک تلخ می باشد با آب به مدت 20 دقیه می جوشانیم تا شیرین گردد سپس برنج را به آن اضافه تا بپزد و در انتها شیر را نیز به آن اضافه می نماییم. این غذا برای درمان حساسیت و دفع عفونت های بدن بسیار مفید می باشد چنانچه از آن به عنوان یک آنتی بیوتیک بی خطر یاد می کنند چرک خشک کنی که برخلاف آنتی بیوتیک های شیمیایی عوارضی نیز در بر ندارد.

ای کاش آش الوکی جای خود را در رستورانهای سیوند پیدا می کرد و جایگزین غذاهای آماده که در همه جا یافت می شود می گردید شما هم همین آرزو را دارید؟ یا قصد دارید این غذا را در  منو  رستوران خود بیاورید؟

نظرات ،انتقادت ونقدهای شما بر مطالب نوشته شده برای ما بسیار ارزشمند و رهگشاست پس حتما ر نظر بدهید /گَپ بدیکه برای ما بنویسید